جهت عضویت در کانال تلگرام کلیک نماییددریافت فوری آخرین اخبار و اطلاعیه ها

مقاوم‌سازی، بازسازی و انرژی خورشیدی مدارس در سال 1404

رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس کشور اعلام کرد که روند مقاوم‌سازی و بازسازی مدارس از سال ۱۴۰۴ با شتاب بیشتری آغاز خواهد شد. این طرح که بخشی از برنامه هفتم توسعه است، به بودجه‌ای حدود ۸۷۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد که عمدتاً از طریق مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، اعتبارات مالیاتی، مولدسازی، کمک خیرین و مالیات بر ارزش افزوده تأمین می‌شود.
افزایش ۲۰۰ درصدی بودجه نوسازی مدارس
حمیدرضا خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی مدارس، با اشاره به اهمیت توسعه عدالت آموزشی، گفت: “باید نگاهمان را به مدرسه تغییر دهیم. وقتی رئیس‌جمهور بر حمایت از مدارس تأکید می‌کند، همه مردم و نهادها باید پای کار بیایند.”
وی از رشد ۲۰۰ درصدی اعتبارات نوسازی مدارس در بودجه خبر داد و افزود که طبق برنامه هفتم، “دو دهم واحد درصد” از مالیات بر ارزش افزوده به بازسازی و تجهیز مدارس و دانشگاه‌های فرهنگیان اختصاص خواهد یافت. همچنین هزینه‌های افراد حقیقی و حقوقی که در توسعه فضاهای آموزشی مشارکت داشته باشند، به‌عنوان هزینه‌های قابل‌قبول مالیاتی در نظر گرفته می‌شود.

ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۵۰۰ مدرسه
به نوشته اخبار فرهنگیان یکی از طرح‌های نوآورانه در حوزه مدرسه‌سازی، نصب نیروگاه‌های خورشیدی در بام مدارس است. این پروژه با مشارکت خیرین، دولت و درآمد حاصل از تولید برق اجرایی خواهد شد. خان محمدی اعلام کرد که تاکنون ۲۵۰۰ مدرسه برای اجرای این طرح انتخاب شده‌اند.

۱۹ درصد مدارس کشور نیازمند مقاوم‌سازی و بازسازی
طبق برآوردها، ۱۹ درصد از مدارس کشور نیازمند بازسازی یا مقاوم‌سازی هستند که شامل ۱۳ درصد مقاوم‌سازی و ۶ درصد تخریب و بازسازی کامل است. بر اساس بند “ث” ماده ۶۳ برنامه ششم توسعه، دولت موظف است سه میلیارد دلار از حساب ذخیره ارزی را برای افزایش ایمنی مدارس اختصاص دهد.

نهضت مدرسه‌سازی در مناطق عشایری
خان محمدی در خصوص مدارس عشایری گفت: “برخی از مدارس عشایری به دلیل کوچ‌نشینی جابه‌جا می‌شوند. اما در مناطقی که عشایر به‌صورت ثابت ساکن هستند، این مدارس در طرح نهضت مدرسه‌سازی قرار خواهند گرفت.”

جمع‌بندی:
با آغاز رونق مقاوم‌سازی و بازسازی مدارس در ۱۴۰۴، افزایش اعتبارات، مشارکت خیرین و اجرای طرح‌های نوینی مانند نیروگاه‌های خورشیدی، می‌توان به آینده‌ای روشن‌تر برای آموزش کشور امیدوار بود.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *